You are currently browsing the archives for 2010.
Displaying 1 - 7 of 7 entries.

ПОКАНА ЗА ПОЕТИЧНО КАФЕНЕ “ПРЕДЗИМНИ ЧУВСТВОМИСЛИЯ”

  • Posted on декември 9, 2010 at 14:54
christmas-coffee

Арт клуб МонограМ кани свои съмишленици и почитатели на художественото слово на последната за тази година творческа сбирка. Варненското Поетичното кафене на тема “ПРЕДСНЕЖНИ ЧУВСТВОМИСЛИЯ” ще се проведе на 18 декември, от 16:30ч.в кафе-клуб “Галерия” Проектът се осъществява с любезното съдействие на Кафене.бг-иницатори на литературните четения в столицата. Молим, желаещите да участват, да изпращат свои творби до 17.12 на и-мейл: artclubmonogram@gmail.com Автори, които имат издадени книги биха могли да донесат няколко екземпляра, които да се предлагат за закупуване, при проявен интерес. Призоваваме участниците и гостите да предоставят детски книжки /прочетени или нови/, които събираме като съорганизатори на инициативата”Подарете книга! Някои…

Покана за поетично кафене “Морски слънцешепоти”

  • Posted on декември 7, 2010 at 22:59

Арт клуб Монограм кани всички почитатели на изкуството на една лирична вечер на тема “Морски слънцешепоти”, част от проекта Поетично кафене. В стилната и елегантна обстановка на кафе бар LUXAR ще звучат стихове и музика, посветени на морето, лятото, вълшебствата и любовта.

Освен да прочетете свои творби и да се насладите на творчеството на другите, отправяме покана да донесете детски книжки, които събираме като съорганизатори на инициативата “Подарете книга! Някои деца няма какво друго да ги накара да мечтаят!”

Очакват Ви добро настроение и изненади!

28 август 2010 г. · 19:00 – 20:30

кафе бар Luxar, Варна /спирка Лятно кино Тракия/


Отзив за Поетично кафене, посветено на рок музиката

  • Posted on юни 30, 2010 at 14:54
rock

На 26 юни се проведе първата “Вечер на рок поезията във Варна”, инициирана от Арт клуб Монограм. Събитието е част от проекта “Поетично кафене” и се осъществява с медийната подкрепа на Кафене.бг-организатор на литературните четения в столицата. В артистичната атмосфера на бар RED ROCK звучаха хитове и не толкова комерсиални парчета на едни от най-популярните изпълнители и групи, предпочели рок музиката като свой стил.                                                                         …

Вечер на рок поезията във Варна

  • Posted on юни 18, 2010 at 22:54

Вечер на рок поезията във Варна

  • Posted on юни 8, 2010 at 13:24
red rock

Живеем в динамични времена и всеки гони своя план и срок. И с ритъм див пулсира в нас кръвта, щом зазвучи любимият ни рок! Арт клуб Монограм кани почитатели и приятели на ВЕЧЕР НА РОК ПОЕЗИЯТА във Варна. Събитието, част от проекта „ПОЕТИЧНО КАФЕНЕ“, ще се състои на 26 ти юни, от 18:30 часа, в RED ROCK music&food beach bar. Очакваме всички желаещи да представят своите авторски творби или преводни песни на любими изпълнители и групи. Нека заедно почувстваме ритъма на рок музиката и да се насладим на лятната атмосфера и впечатляваща панорама.  Инициативата се осъществява с медийната подкрепа на…

Поетични ескизи-отзив за първото Поетично кафене във Варна

  • Posted on май 24, 2010 at 23:41

В навечерието на 24 май АРТ КЛУБ” МОНОГРАМ” проведе своето първо във Варна “Поетично кафене” на тема “Азбуката на живота”. Инициативата се осъществи с медийната подкрепа на Кафене.бг и даде символичното начало на едно ползотворно културно сътрудничество. Гост-поет бе г-н Николай Панайотов, който освен уважаван доктор по история, изследовател и преводач, има сътворени над 800 класически сонети. Характерно за неговите произведения е всеобхватността на темите, сред които водещи са както вечните-за любовта, приятелството и виното, така и тези, за присъствието на духовното в живота, за отношението към Бога и екзистенциалните търсения на личността. Посланието към читателите, което разкриват творбите на поета, е свързано с максимата, че човек трябва да живее за мига и да открива нови възможности и предизвикателства във всеки момент от своя път и развитие. По време на Поетичното кафене бяха представени двадесет и два сонета на автора. В проведеното кратко интервю потетът с охота сподели за своите сетивни странствания в света на красивото и възвишеното и разкри любопитни факти около личността си. Интерес предизвикаха и неговите откровения за уникалната изобразителна техника, чрез която талантливият учен създава високо ценени произведения на изкуството. Поетът откликна на молбата на организаторите да представи сам стих от “БОЖЕСТВЕНИ СОНЕТИ” така, както го диктува собствният му естетически ритъм.

Събитието уважиха представители на Сдружение за международен културен менджмънт “Морско синьо”, преподаватели, преводачи, екскурзоводи. За музикалното оформление се погрижи Светлозар Алексиев, който също има издадена лирика. По време на срещата бяха представени абитуриетките Мила Божкова и Елеонора Граматикова, които прочетоха творби от съвместната си първата стихосбирка “КОГАТО СЪРЦЕТО ШЕПТИ”. Най-новите си стихове декламира и поетесата Габриела Кожухарова. Младите дами представляваха ЛК “КАСТАЛИЯ”, с ръководител Магдалена Маркова. Младежката школа развива дарбите на деца от II до ХII клас от Морската столица, които имат изявени литературни интереси.

Лиричният ракурс бе изместен чрез различния авторски поглед на Добромир Георгиев-мениджър и редактор, който тази година издава своята осма книга.Специално поздравление към инициаторите на мероприятието отправи и Калина Бояджиева, дългогодишен преподавател по изобразително изкуство. Като финал на творческата среща Милена Белчева, организатор на събитието, прочете възторжен стих за триумфа на женския дух от първата си издадена стихосбирка “ВАНИЛЕНО НЕБЕ”.


АРТ КЛУБ „МОНОГРАМ” е създаден с идеята да привлече хора, които приемат изкуството като естествен избор и ценят Таланта, а не наложените стереотипи и PR похвати. Целта на клуба е да даде изява на всички, които имат смелостта да застанат зад обектива на живота и да отразят стойностното през собствените си сетива и естетика. “Поетично кафене” е първата проектна изява, осъществена с любезното съдействие на Кафене бг, организатор на литературните четения в столицата.

През месец юни предстои ВЕЧЕР НА РОК ПОЕЗИЯТА  в град Варна. Инициативата е насочена към млади таланти, които желаят да получат творческа изява, както и да присъстват на срещи с утвърдени имена от литературната сцена.

Заповядайте!

Покана за поетично кафене “Азбуката на живота”

  • Posted on май 13, 2010 at 22:50

Животът не е сънно съществуване
във лабиринт от знаци непонятни,
а има своя азбука-общуване
към истини сетивно-необятни…

В навечерието на най-съкровения български празник 24 май “Арт клуб Монограм” организира своето първо “Поетично кафене” във Варна. Творческа тема на тази инициатива ще бъде “Азбуката на живота”. Имаме удоволствието да поканим всички желаещи да представят свои произведения и да се насладят на стиховете на другите в изисканата и уютна атмосфера на кафе бар “Rumellina V.I.P”.

Приятна изненада, освен специалното музикално оформление и Приятна изненада, освен специалното музикално оформление и интересни напитки, се надяваме да бъде и срещата с нашия гост-поет.

Събитието се провежда с любезното съдействие на Кафене.Бг /http://kafene.bg//

Очакваме Ви на 23.05.2010г./неделя/ от 17 ч.

Вход: 1 лв.

Адрес: кафе бар Rumellina VIP, Варна, ул.Роза, №19
Карта на разположението

С приятелски поздрав,
екипът на “Арт клуб Монограм”

ЕТО И НАШАТА ВИДЕО-ПОКАНА